Ga naar de inhoud

Over de toevoeging

Heb je een dagvaarding ontvangen van jouw verhuurder? Werkt jouw ex-partner niet mee aan een omgangsregeling met de kinderen? Ben je ontslagen? Dit soort zaken zijn toevoegwaardig. Dat betekent: je hebt een advocaat nodig om jouw recht te halen.

Als jouw zaak toevoegwaardig is, dan wordt gekeken naar jouw inkomen en vermogen. Heb je een laag inkomen en geen vermogen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een toevoeging. Daarvoor wordt onder meer gekeken naar jouw thuissituatie: ben je samenwonend of ben je een alleenstaande ouder?

Als je in aanmerking komt voor een toevoeging, dan betaal je een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van jouw inkomen en vermogen, maar ook van het type zaak. Voor een geschil met jouw ex-partner betaal je bijvoorbeeld een hogere eigen bijdrage dan voor een geschil met je werkgever.

Ben je ondernemer? In uitzonderlijke gevallen komt ook jouw geschil in aanmerking voor een toevoeging.

De Raad voor Rechtsbijstand controleert of jij daadwerkelijk in aanmerking komt voor een toevoeging. Bespreek met jouw advocaat de mogelijkheden en kijk op www.rechtsbijstand.nl of neem contact op.

Aanmelden gratis inloopspreekuur:

Jouw aanmelding voor het gratis inloopspreekuur van advocaten wordt zo spoedig mogelijk behandeld.